Pages

woensdag 6 mei 2015

Delta Chi Theta


What a couple months it's been,

Inmiddels acht weken geleden begon ik met pledgen. Elke avond van 20:00-22:30 en weekenden van 19:00-00:00 waren we buiten feiten en geschiedenis aan het opdreunen, in de modder aan het rollen en aan het knutselen. Alles binnen de wetgeving werd uit de kast gehaald om ons duidelijk te maken wat sisterhood inhoud. Zoals ze zelf zeggen: 'The best five weeks you never want to experience again.' Deze weken zijn echt voorbij gevlogen en waren zo ontzettend druk, het is een grote blur van eten slapen, last-minute huiswerk en een hele hoop gestress, geknip en geplak.

Tussendoor was ook Easter weekend waar een van de meiden uit onze pledge class, Kristina, zo lief was mij en Mollie mee naar haar huis in Batavia (suburb van Chicago) te nemen. Het weekend was gevuld met heerlijk eten, een uitstapje naar Chicago met nog meer heerlijk eten, buitenspelen en een 'Easter morning sunrise' cocktail waar Kristina's moeder onmogelijke hoeveelheden van produceerde. Het was heel gezellig en ze hebben enorm goed voor ons gezorgd.

Drie weken geleden was het dan eindelijk zover, Activation Day. Na een korte ceremonie namen ze ons mee naar de senior houses op campus waar we eindelijk weer mochten genieten van het beruchte Amerikaanse water bier en later in de avond naar een afgehuurde bar in Downtown Moline om te vieren dat we het overleefd hadden en eindelijk officieel lid waren van Delta Chi Theta.



De week die volgde staat bekend als Dchi-Roundel week. De 'Roundels' zijn de jongens van de Rho Nu Delta fraternity waarmee we elke avond een feest hadden met een ander thema waaronder: Middle school, Ugly Hawaian, Blackout/Whiteout en Geriatrics (Oudjes). We hadden natuurlijk wel gewoon school dus soms liggen er hier en daar kersverse sorority en fraternity leden uitgeteld op de campus.

Een weekend geleden was Delta Chi Theta's 50th anniversary waarbij veel alumna terug kwamen naar Augie. De zeven 'founders' waren ook aanwezig, oude dametjes van 70 die vertellen hoe het was 50 jaar geleden. Wat echt enorm vreemd was om te horen was hoe in een tijd van de Civil Rights Movement en de oorlog in Vietnam deze dames hun clubje hebben opgericht. Het was erg leuk om de dronken avonturen te horen van middelbare vrouwen die voor een weekend hun college experience kwamen herleven.

De week erna was Greek Week. Een week waarin alle sororities en fraternities mee doen in dagelijkse competities. Geen idee wie er gewonnen heeft maar het was heel gezellig. Inmiddels is het een weekend verder en we worden nog steeds overspoeld met last-minute feestjes. Dit weekend is ook ons 'Formal', ongeveer het grootste feest van het jaar voor een sorority waar we Cabins in een resort afhuren en een weekend lang blijven.

Daarna is het alweer de laatste officiƫle schoolweek. Ik probeer er niet te veel aan te denken en ben daardoor ook niet echt bezig met het plannen van mijn after-Augie dagen, wat ik mee naar huis ga nemen en hoe ik in godsnaam afscheid ga nemen van iedereen hier.

Voor nu geniet ik nog even van de zon, de campus, de dorms, het gezelschap van m'n roomie en elke open deur waar ik zonder uitleg naar binnen kan stormen.

Nog even.
Liefs,
Hester


Geen opmerkingen:

Een reactie posten